lördag 10 april 2010

Påskpynt

Innan påsken städas bort helt och hållet måste jag få bjuda på lite bilder av mitt fina påskpynt.
Först mina finaste tuppar som nog också är mitt finaste loppisfynd. Jag köpte dem på Myrorna för några år sedan.

Det här fina sockerägget fick jag för ganska många år sedan nu av en elev jag hade. Det är hans mamma som har gjort det. Och tänk i alla år har det inte varit några som helst problem för barnen att låta det vara, trots att det aldrig har stått särskilt undanstoppat eller högt upp eller så. Det står på påskduken som jag äntligen broderade klart för två år sedan. Den kom aldrig fram förra året, eftersom vi inte var hemma då, men nu så! (Och jag tycker egentligen inte att den är särskilt fin längre, men den har ändå sin charm.)

Det här är Mafalda. Hon hänger varje år i fönstret i mild förundran - Vilken var nu vägen till Blåkulla?? Henne köpte jag i en numera nedlagd affär i Vällingby för många år sedan. Det var en arbetsträning för psykiskt sjuka och det de tillverkade såldes i den här butiken. Jättefina saker var det i smide, läder, trä och textil. Vi har en dockvagn, en docksäng, en liten handväska och så har jag köpt ljusstakar i gåbortspresent flera gånger. Synd att den fina affären och verksamheten sparades in på!

Och sist men inte minst - årets dagispyssel! Loppans tupp har vakat över spisen hela påsken. Kanske därför Mafalda inte kom iväg i år heller ;)

5 kommentarer:

jessi sa...

Härliga påsksaker=)

Det var en fin tupp som Loppan har gjort. Pyssel generna går i arv =)

Fia sa...

Här är det mycket enkelt påskpynt som gällde. Påskkärringarna kom faktiskt inte ens fram...
Men T´s tupp från dagis..som har vissa likheter med Loppans..., en lerkyckling med vääääldigt många ögon (ser nästan lite läskig ut), ett glitterägg och ett påskägg med glitter och glaspynt på. Fjäderris. Sedan klart!
Förutom fjädrarna i busken utanför...de får mannen ta bort..Gissa färgerna? Rååååsa och gult...

KlaramedK sa...

Absolut finaste påsktuppljusstakarna jag sett!! ....och allt annat fint påskpynt!

LillaBarn sa...

Men loppans tupp var ändå finast... Tänk, här är det så annorlunda. På försolor och dagis här målas det mest. Ibland får de bygga och limma ihop kartoner och sånt, men pyssel såsom med pärlor och annat pyssel får de inte ta med sig hem. De gör halsband och sånt, men får inte behålla det. Jag kommer ihåg själv hur roligt det var att göra sånt som man fick ta hem och visa upp med stolthet, och undrar i mitt stilla sinne hur kul det kan vara att trä ett halsband, sör att sedan direkt dra av pärlorna och lägga tillbaks i asken... Och betalar man över 300kr om dan för 6 timmar och ingen mat etc så tycker man ibland att de kunde få ta med det hem... Fast man får ju ta seden dit man kommer!

Cecilia sa...

Fantastisk påsktupp av Loppan :) /C