torsdag 8 april 2010

Bröllopsbilder

Jag utlovade ju lite mer bilder från min systers bröllop. Här kommer de!

Kronan:
Vår farfar gjorde den i ljust och mörkt trä 1970 (40-årsjubileum!) till vår mamma och jag använde den också 1993. Brudens tvillingsyster gjorde håruppsättningen. Den blå klänningen som skymtar har hon sytt av äkta Mahjong-tyg från Vamblingbolaget, dit de var på studiebesök i höstas med hennes utbildning.

Klänningen:
Medeltida mönster sydd i en ylle-sidenblandning med fantastiskt fall och lyster. Mamma har sytt den. På bak-bilden skymtar också underklänningen. Det är alltså en ärmlös underklänning som har det gröna tyget längst ner, vilket alltså syns under själva brudklänningen. Supersnyggt!

Korgen:
Ena syrran fixade sminket, andra håret. Jag stod för champagne, kex och ost. I snygg förpackning. (Och ja, vi har en bror också) Till en brud som är galen i grönt är det väl tvunget att klä den vita korgen från Hemtex i ett grönt tyg med hjärtan. Tyget är från mammas gömmor - oanvänt från 70-talet och en riktig favorit.

Tärnan:
Tvillingsystern var ju tärna också i en helt fantastisk klänning! Hon hade fått låna en skräddarsydd klänning från en kompis mamma. Äkta 60-tal och äkta siden. Den klädde henne såååå bra!

Hellokläder:
Det var inte bara Loppan som ståtade i Hellokläder. Det gjorde även femåriga systerdottern samt hennes bror (men honom fick jag ingen bild på). Kusinloppan hade den här klänningen, hennes bror de här (längst ner i inlägget) fina jeansen med det gröna hjärttyget ovan på uppviket.

Dagen efter kunde man njuta av systerdottern i den här kjolen och den här tröjan.

Snyggaste pjucken:

Även denna bild är det systerdottern på. Visst är de läckra? Fast på festen hade hon ett par andra skor först. Det här är ju dansskorna, som alla förstår, så de kom på när det blev dans :)

8 kommentarer:

MESC sa...

Vilka härliga bilder. Superläcker brudklänning!

jessi sa...

Vilka fina bilder på kläderna. Det var snygga klänningar också =)

Hennes skor var ju coola =)

LillaBarn sa...

Fina bilder, och har du en mamma som syr!??! Då finns det ju i generna.....

alvinea sa...

Så fina kläder! Och ovanligt med brudkrona i trä, åtminstone har jag aldrig sett en tidigare. Jättefin!

Fia sa...

Vilken härligt fin brudklänning! Verkligen speciell på ett bra sätt.

Funderade på att ha mammas brudkrona när jag gifte mig men den kändes inte som den passade...satte mormors porslinsbröllopspar på vår tårta istället. Den stod på tårtan till deras bröllop...Och eftersom varken morfar eller mormor fanns kvar när jag gifte mig så kändes det bra att ha just det paret...

Ha det bra- T pratar jämnt om att hon ska leka med Loppan...undras om de leker när de är på dagis också eller om det mest är snack från T´s sida?? Hon verkar gilla Loppan iaf...;-)

Anonym sa...

Kul att ni tyckte brudklänningen var fin. Ja, det har blivit ett par brudklänningar och balklänningar m.m. m.m. under åren. Och visst var det roligt att även dotter C ville använda brudkronan.
Hälsn mamma M

Anonym sa...

Självklart ville jag ha kronan, mamma, det har jag alltid velat :) Och korgen är så fin och den kommer att bli använd! Innehållet var inte så dumt det heller :) Kram C

HomeRiver sa...

Underbart!