lördag 9 maj 2009

På banan igen...

... tror vi. Vi har nu faktiskt köpt ny dator. Den gamla är väl inte direkt tvärdöd, men det är nog bara de sista dödsryckningarna kvar. Internet fungerar i alla fall inte på den. Men det gör det på den här. Om comhem fungerar vill säga. Vi har haft bredband via comhem i fyra år nu och i Gävle var det aldrig några problem, men nu! Hej och hå - fullständigt lotteri varje gång om man ska komma ut på nätet eller inte. Till veckan ska jag ringa comhem och höra efter när de tänker börja leverera det vi betalar för. Vi har nämligen IP-telefoni också, så varje gång vi inte har internet, så har vi ingen telefon heller. Lite smått hopplöst ibland :( Nåväl. Jag hoppas att jag är tillbaka i bloggosfären för att stanna ett tag och jag inleder med det arbete som utfördes ute på uteplatsen för två veckor sedan och i källarrummet idag. Lite vanskligt att under de här premisserna börja med ett inlägg med 10 bilder, men friskt vågat, hälften vunnet, sägs det, så nu kör vi: Geringssåga. Skönt att vara ute. Sågbordet är lite rangligt, så man får hålla emot med en fot... Inviga slipmaskinen (förra årets morsdagspresent...). Ännu skönare att vara utomhus! Loppan hjälper till. Nu börjar det likna nåt! Här är skivan och listen fastskruvad i hyllan... ...liksom även luckan! Den uppmärksamme noterar också att ett H av lister verkar ligga ovanpå skivan. Vad kan detta vara...?? Fästanordningen för att kunna fälla upp.
Och så är hela härligheten på plats! Och ja, den är förankrad i väggen!
Med skivan nedfälld. Den uppmärksamme noterar nu att H:et blev ben!
Inflyttad!
Loppan tror att man inte kan ta henne när hon står bakom luckan...
Tidigare såg det ut så här i ett hörn av matrummet :( Skönt att slippa både tyger och damm i matrummet, att dela bord med datorna samt att få lite mer spejs!
Material:
2 st Billybokhyllor 60 cm breda, fyndade på Blocket.
1 st Köksbänk i ekstav. Tillsågad på K-Rauta. 18 kr/snitt tog de och det var värt vartenda öre!
Ett antal skruvar.
Ett antal muttrande ;)
4 gångjärn
1 hyska och hake i träutförande, sas
Mycket mätande (men så blev det bra också!)
Kvar att göra:
Tömma och ta bort bokhyllan som står i vägen vid väggen *suck*
Skruva fast magnetlås på luckan
Ordna någon "öppnare" på luckan. Helst vill jag ha en del av ett cirkerunt hål, men jag vet inte hur jag ska hålsåga när bara delar av hålet hamnar på träet, sas. Annars får det bli ett handtag eller en knopp av någon sort.
Och bara för att ni inte ska tro att jag är nån superstar-mamma så kan jag berätta att jag idag har lyckats bränna fiskpinnar till oätbarhet samt överkoka pasta till samma slutresultat. *suck, igen* Men jag har i alla fall snickrat mig ett upp- och nerfällbart sybord. Alltid nåt!
Och med en comhem-anslutning som går upp och ner som den oroligaste börskurs och ett nätverk som beter sig nästan likadant, så har det tagit mig nästan 1 ½ timme att knåpa ihop detta inlägg. Det är ju inte hållbart i längden, men jag hoppas det löser sig snart. Något lite tätare inlägg hoppas jag kunna göra i alla fall.
Nu ska jag dricka en stärkande kopp te (för det här är nervpåfrestande, vill jag lova!) och sen ska jag sova. Mycket nöjd med dagens insats. Jag bortser raskt från fiskpinnar och annat trist ;)

7 kommentarer:

jessi sa...

Hej

Syhörnan blev ju riktigt snygg och praktisk:), allt jobb att fixa med den måste ha varit värld nu när man ser hur resultatet blev. Skönt för dig att du har ett eget litet krypin som du kan sy på, roligt att få se lite live- bilder på när du och ”Loppan ”jobbade med syhörnan.

Linda sa...

men shit va smart! och så är det så skönt efteråt när man känner sig stolt och duktig när man har fixat :-)

Anonym sa...

Å vilken inspiration det där bordet blev för mig, jag spånar redan om mitt nya syrum i nya huset och den där lösningen ser fantastiskt bra ut!

Shamu sa...

Det ble jo knallbra!!!
Så herlig med mer plass!

cissi sa...

5 av 5 toasters :D

Ett Tu Tre sa...

Stiligt jobbat! Och fin syhörna.
Och visst är vi beroende av den "nya" teknologin, irriterande när det inte funkar. Hoppas det löser sig snabbt.

Hanna sa...

Otroligt snyggt och funktionellt. Skitfint!