onsdag 3 februari 2010

Vågor och hjärtan

Jag fick en beställning i början av januari på en hjärttunika. Efter lite mejlande och olika förslag fram och tillbaka fastnade vi för en lila velourtunika med ett hjärthjärta. Vi bestämde oss också för att testa att sy ärm"mudden" i samma hjärttyg.

Hjärttyget är en vanlig singeljersey, och kanske inte det mest lämpade som mudd. En ärmmudd ställer dock inte så stora krav vad gäller muddens kvalité, så vi testar. Det som oroar mig mest är att den ska kännas för "stram" runt den lilla tjejans arm, men vi får hoppas att det funkar. Snyggt blev det i alla fall. För att hålla ihop det hela blev det också hjärttyget runt halskanten. Vis av erfarenhet (för en gångs skull) sydde jag den här halskanten som vanlig muddrullå, eftersom tyget inte funkar att köra i bandkantningsmojängen till Evolven.
Innan vi hade bestämt oss färdigt med tunikan kom beställaren fram till att en tröja med Jnys vågade ränder inte vore fel det heller, så då inväntade vi leveransen från Jny och sen färdigställdes även denna tröja. Det här är en tjeja och en mamma som gillar rosa, så det fick bli rosa bandkanter. Och eftersom det funkade så bra och var så roligt att sy dem, så blev det kantband i nederkanten också. Det har jag bara gjort på en tunika förut, så jag hoppas det funkar.

Den här gången testade jag ytterligare en variant av sömmens placering vid fastsyningen av kantbanden;
Den ena nålens söm på kantbandet och den andra nålens söm som en stickning utanför. Och baksidan blev också snygg. Det här kommer jag använda mig av igen.

Den lilla rosa kassen skickade jag med som plåster på såren för att det tog så lång tid att färdigställa alltihop. Jag började jobba efter julledigheten och de första tolv dagarna var jag bara ledig en och tre av de elva jobbdagarna var jag dessutom bortrest på konferens, så jag hann inte riktigt med sömmandet...

Då ska vi se:
Alltihop i stl 98. Lila velour från mjukatyger eller Jny. Hjärttyg och muddväv från Stoff och Stil. Vågade ränder från Jnydesign. Vaxduk/akrylatväv från Åhléns.

17 kommentarer:

OttoPippi sa...

Verkligen fina! Hjärttunikan blev väldigt originell och snygg. Jag har ju ingen bandkantare så lite "avis" blir man din snygga söm :-). En annan får nöja sig med vanlig muddrullå för jämnan. Hoppas att muddärmarna inte skall strama!

jessi sa...

Det var fina tröjor. Tjejen kommer bli jättesöt i kläderna =)

JuMel sa...

Jättefina bägge två och band kantningen blev super tycker jag! Ursäkta en novis men den där bandkantaren till vilken maskin är den?:)Det där med jersey ärmar funkar hur bra som helst iaf gjorde det det när jag sydde i apor och lejontyget...

LillaBarn sa...

Vad fina, vad snyggt det blir med bandkantare. Det ser så himla rakt och proffsigt ut. Här blir det tvillingnål (när jag inte är alldeles för lat vill säga, då blir det bara elastisk raksöm... Och inte så rakt och fint...) Jättesöt hjärtetunika, och fint med ränderna tillsammans med det rosa. Önskar det fanns olika fina färger på mudd och bommullsinterlocck här, men det finns bara ett fåtal färger vilket gör det jättesvårt att matcha. Och så noppar den efter bara ett fåtal tvättar. Tror inte det sys mycket här, vanliga bomullstyger finns faktiskt inte, förutom stumma tyger dock... Trist!

OttoPippi sa...

Gulle dej! För allt! Kram tillbaka!!

Anki sa...

Oj, vad snyggt! Å vilka proffsiga kantningar du gör. Viker du in kantbandet på avigsidan eller gör maskinen det automatiskt? Tycker att det alltid blir lite ojämn råkant på insidan å det blir ännu värre när jag försöker mig på att klippa rent... Har iofs precis börjat sy så det är väl bara till att öva eller att köpa en coverlockmaskin med kantbandsfot :-)

Fangoria sa...

Åh vilka fina kläder, och skitsnygg kantning!

Heilt spesiell sa...

Det tipset skal jeg teste.Kantingen ble bare lekker! Flotte klær!

Benglan sa...

Supersnygg bandkantning. Har aldrig testat att låta ena nålen gå helt utanför. Det måste jag göra!

Jonglören sa...

Dem blev jättefina! Jag får sådant sy-begör när jag surfar runt på din sida...Men jag får hålla mig lite till. Iaf tills barnen lagt sig för kvällen :-)

Re-dizain sa...

Det ser verkligen proffsigt gjort:)

Beata sa...

Jättefint!

Katrin sa...

Vilka mysiga tröjor! Himla snygg söm på muddrullån, man blir ju lite sugen på att utöka maskinparken...

KlaramedK sa...

lovely!! :=)

Madebycarran sa...

Åh vad fina...ser ju superproffsigt ut med kantbanden och sömmen. Önskar att jag kunde göra lika fint...

Knitarina sa...

Gillar verkligen vågtyget!
En smula nördig känner jag mig när jag berömmer dig för den snygga sömmen. Jag trodde att jag bara var en sticknörd ;-)

ett tu tre sa...

Snygga tröjor - gillar särskilt den med ärmen som avslutas med hjärttyget.