onsdag 12 oktober 2011

Gamla synder…

För länge sen sydde jag den här tröjan med matchande byxor. Tyvärr visade sig tröjan vara för kort :( Jag har verkligen funderat länge och väl på hur jag skulle fixa den på bästa sätt. Jag hade inte riktigt möjlighet att sy en ny, kände jag och jag vet ju att molntyget gärna “spricker” lite i trycket när man syr så att dra upp sömmen och vika ner lite kändes vanskligt. Det hade varit trist om söm-märkena hade synts även efter tvätt, vilket kan hända vet jag. Dessutom kändes det som att det inte fanns riktigt tillräckligt att vika ner, så att den ändå skulle bli för kort.
Lite att funder på alltså… Och även om det tog onödigt lång tid att fixa tröjan, så kändes det ändå bra att faktiskt låta det “värka” klart, så att resultatet också blev bra.
Nu tog jag en bit röd interlock, från Jofotex första kull av uggletyger, och skar två rektangulära bitar, vek dem dubbla och sydde fast med kedjesömmen i den tidigare fållsömmen, så att det ser ut som en röd tröja som är längre och hänger under. Riktigt nöjd blev jag!

För flera år sedan fick Loppan en handmålad t-shirt av hon som har gjort beställningen. Nu är den för liten till henne, men efter sommaren kommer den passa perfekt till den lilla pojken som har fått molntröjan, så som ett litet plåster på såren skickade jag nu tillbaka Puh-tröjan istället för att låta någon annan ärva den. Märkligt nog är den dessutom ofläckig, trots flitigt användande :)

2 kommentarer:

Thea sa...

Bra gjort! Det är annars sånt som aldrig blir av!

Hanna P S sa...

Vilken smart lösning av molntröjeproblemet!