torsdag 6 oktober 2011

Live

Äldsta dottern blev bjuden på live-kalas häromhelgen och skulle vara alv. En grön tunika beställdes…

Utgångspunkten är Ottobre Creative Workshop 301 stl 164. Ärmarna är kortade och utställda, halsringningen omritad till fyrkantig och med ett sprund med snörning sen är den också förlängd och utställd. Eftersom kalaset skulle vara utomhus en septembereftermiddag och –kväll sydde vi tunikan av en fleecefilt från Coop Forum, så då kunde vi använda den langetterade kanten till nederkantens och ärmarnas fållar.

Kallt kunde det trots allt bli ändå, så en mantel/cape förfärdigades raskt av en likadan filt i naturvitt. Vi vek den dubbel på längden, la den över hennes axlar och måttade. Sydde knapphål och knapp på varsin kant och en mantel med sjalkrage såg dagens ljus :)

Under hade hon en långärmade svart jumper. Samma mönster men i originalutförande, sas :)

Ärmarnas och nederkantens fållar sydde jag först som vanligt med ett invik, fastsydd med coversömmens “trassel” på rätsidan. Sen skar jag av själva vecket precis längst ut i kanten, vilket leder till att kanterna krullar upp sig längst ner.

Väldigt svårt att fota, men här är ett försök i alla fall. Och det här funkar ju bara på singeljersey, som har en rät- och en avigsida. Interlock krullar sig inte på samma sätt eftersom den är liksidig.

Kul att få sy till stora tjejen!

2 kommentarer:

Ingrid sa...

får man be om live-bild?

Hello sa...

Det var hemskt vad du vill ha livebilder! ;) Tyvärr ställer hon inte upp på det längre...