onsdag 30 januari 2008

Loppans docka

Jag har sytt varsin waldorfdocka till flickorna som de har fått i 1-årspresent. Lilla Loppan blev ju ett redan i september men hennes docka fick aldrig några flätor, som det var tänkt. Det var dock ett lagom pyssel att ta med när jag åkte på syjuntan i måndags; en nätt liten resa på 18 mil enkel väg, men det tar vi en annan gång... Här är hon: Dockorna har olika frisyrer och hårfärg efter ägarinnan. Det broderade håret gjorde jag med en gång. Den här har dessutom fått kläder i favorittyget. Byxorna har lite stor midjeresår, men det får gå. För övrigt har jag två meter nytvättat kanintyg i källaren, samt några meter tyg från e-slöjd. Det verkar hemskt fint och jag längtar efter att testsy, men nu ska jag först fixa mig en 60-talsklänning. Det kommer ta några dagar i anspråk, så jag får väl underhålla er med "gammal skåpmat" under tiden ;)

3 kommentarer:

BONGI sa...

Oj, måste vara en väldigt bra syjunta!! Söt docka! Länkar till din härliga blogg! Tack för besöket på min!

Malin sa...

Härliga dockor! Ida har fick två stycken precis likadana när hon hon föddes, den ena har fått vara med i sängen varje natt sedan dess så idag ser de ut som två helt olika dockor :-)

Hanna/BonkeliMini sa...

Vilken fin! Jag började många gånger att sy på en docka till Ellen men blev inte riktigt nöjd. Hoppas på att komma till skott så Mikkel kan få en i 1-årspresent.