måndag 28 januari 2008

Produktiv!

Ikväll ska jag träffa vänner jag inte träffat på länge! Det ska bli roligt! Då var jag ju tvungen att fixa nåt att ha med mig till de små bebisar som kommit under hösten/vintern. Inspirerad av florins skjortblusar har jag fixat mig ett eget skjortblusmönster och nu har jag sytt en i stl 56 och en i 62. Klänningen är sydd efter svärmors gamla mönster från -67, stl 77 enl mönstret, men jag tror den kommer passa lagom till en 68:a. Det är lite läskigt att sy och ge bort så här. Jag älskar 70-talsretro, både tyger och modeller, men jag vet ju att inte alla gör det och jag vet faktiskt inte vad de här små prinsarna och prinsessan kommer tycka. Eller ffa deras mammor och pappor... Min 6-åring tyckte i alla fall att det faktiskt var ett riktigt häftigt tyg! Kul. Skjortblusarna är sydda med bara axelsöm och sidsöm. Halsringningen och sprundet är kantat med svart snedslå och fållen är uppsydd med tvillingnål. Klänningen är kantad med muddkantsrullå. Jag hade ingen lämplig snedslå och så ville jag få igen muddarnas turkosa från skjortblusarna, så jag sydde rullån av samma muddväd som till skjortblusarna. Lite fixigt och trixigt, men resultatet blev riktigt bra. Jag har bara gjort det med muddväv och stretchigt tyg. Det här tyget är vävt, men det blev också bra! Klänningen går att öppna helt i ryggen och som en liten xtra detalj har jag placerat tryckknapparna i grupper om två. Så här med facit i hand hade jag ju kunnat placera dem lite tätare, men det här blev också snyggt. Kan tillägga att den lite större prinsen och prinsessan är kusiner.

5 kommentarer:

www.syfroken.se sa...

Vilka snygga kläder. Självklart kommer de bili uppskattade!

www.syfroken.se sa...

Nu har jag äntligen lärt mig hur man länkar till andra bloggar. (nu behöver jag inte hjälp av sambon längre) Trodde jag redan länkat till din fina sida, men nu är det gjort!
Hoppas det är ok.

Florin sa...

Tänk att jag rammlar in här enbart av en slump å så är det första jag hittar finfina kläder som jag faktiskt kunnat bjuda på inspiration till. Kan säga att det värmer med såna inlägg!!! Ska se till att jag lägger till din blogg bland mina favoriter :-)

Botilda sa...

Hej, dej hittade jag via Florin. Vilka fina saker du sytt och vilka underbara tyger. Tänk att du fick till det där med muddväv som kantband på vävda tyger så himla bra. Jag svor ve och förbannelse och lovade att aldrig mer... igår kväll när jag gjorde en variant av skjortblus.

Botilda sa...

Hej igen! Tack för bra beskrivning, jag sträckte inte alls så mycket och sydde inte i diket utan på bandet - det kan nog var avgörande. Så okej då - jag kanske försöker igen ;-)