fredag 25 januari 2008

Topp till tå, igen

Hemsydd från topp till tå igen, så då gäller det att passa på... Fotot naturligtvis taget i flykten... Lilla Loppan behövde ett par jeans i höstas och jag hittade inga bra i affärerna. I gömmorna hittade jag dock en jeansskjorta i stl 122 som ingen av de stora ville ha, så den fick nytt liv som muddjeans. Det är ett jättehärligt mjukt tyg! Fickorna på benen är bröstfickor och sömmen över rumpan bak är sömmen mellan axelok och rygg. De här byxorna har vi verkligen använt jättemycket. Passar till allt! Koftan har jag sytt av mitt favorittyg. Det är ett tyg i stretchfrotté från Ohlssons. Jättemjukt och skönt och superknöligt att mönsterpassa... Men jag är envis, så jag har oftast fått till det ändå. Det är luva på också, men den syns ganska dåligt på bilden...

Detaljbild på sömmen bakpå:

Det här var det första plagget jag sydde av det här tyget. Mönstret är min mammas gamla, så såna här byxor har jag också gått omkring i när det begav sig. Tyvärr satte jag knapparna och knapphålen så tokigt, så nu börjar de bli korta, även om de hade kunnat vara längre om jag hade tänkt ett varv till innan jag gjorde knapp och knapphål :( Koftan på översta bilden har två kamrater, en större i 98 och en mindre i 68, som har fått flytta hem till kompisars nyfödda bebis och hans storebror. Självklart fick de byxor till också. Byxorna fastnade visst på bild, men inte koftorna... Storebror har vår 9-åriga E som idol, så hon fick ju också ha ett par, så har de lika :)

2 kommentarer:

www.syfroken.se sa...

Vilka fina kläder du sytt!
Gillar det randiga tyget!

Hello sa...

Tack, SYfröken! Det värmer när du tycket att det är fint, för jag gillar dina grejor så mycket!

Det randiga tyget är underbart. Jag har varit till Ohlssons och köpt mer flera gånger, men det verkar inte som att någon mer än jag inser dess kvalitéer, för det ligger fortfarande kvar två rullar som inte verkar minska.