torsdag 21 januari 2010

Grattis till mig!


Idag, på bloggens tvåårsdag (!), har jag förärats denna utmärkelse från två håll; klaramedK och e.ko. Tusen tack, kära ni! Det värmer verkligen.

Med denna utmärkelse följer att man ska:
*kopiera utmärkelsen på din blogg
*länka till personen som gett dig utmärkelsen
*berätta 7 st intressanta fakta om dig själv
*välj 7 andra bloggar som du vill ge utmärkelsen till
*länka till deras bloggar
*lägg en kommentar i deras blogg att du gett dem denna utmärkelse

Ok, 7 st intressanta fakta om mig själv...? Ja, vad kan vara intressant för andra att veta? Vi testar så här:
- Jag är självutnämnd språkpolis. Jag undviker så långt jag kan engelska uttryck och har tex bytt ut "award" i instruktionstexten ovan och använt det alldeles ypperliga svenska ordet utmärkelse. Jag är också fullständigt allergisk mot sär skrivningar ;) Rätt trist person, alltså :)

- Jag har fyra syskon; tre systrat och en bror... Dessa har hittills försett mig med tre syskonbarn och två till har aviserat sin ankomst under 2010.

- Jag älskar att läsa och har alltid minst två böcker på g. En av de (många) fördelarna med att flytta tillbaka till Stockholm är att man får pendlingstid på tunnelbanan och kan läsa massor! :D

- Jag är en notorisk pysselmaterialsinköpare och tror alltid att det här ska jag minsann börja med och hålla på med jättemycket. Därför har jag tex en ganska imponerande samling pärlor till alla smycken jag inte gör, en minst lika imponerande samling stämplar etc till alla kort jag inte gör, massor med färger, pennor och annat småpyssel som väl iofs ändå används. Av barnen mellan varven...

- Jag är helt självlärd när det gäller sömnad. Men jag har hållt på i måååånga år och kan därför ganska mycket numera, både vad gäller sömnad av detaljer och mönsterkonstruktion. Mamma har också lärt mig mycket, men jag har inte gått några kurser eller så.

- Jag har väldigt lätt för att begripa mig på blanketter, skriftliga instruktioner, lagar och förordningar och blir därför med jämna mellanrum rådgivare åt vänner och bekanta.

- Jag är grymt avundsjuk på min minsta lillasyster som kom på i tid att det var nåt textilt hon skulle vilja hålla på med och som nu går Capellagårdens utbildning i textil design. Visst skulle jag kunna omutbilda mig, men just nu är det praktiskt omöjligt, med tre barn som ska skjutsas och lagas mat till och huslån som ska betalas.

Nåja, inte vet jag om det blev så intressant, men nu vet ni lite mer om mig i alla fall.

Jag väljer att lämna denna utmärkelse vidare till:
- alvinea
- knitarina
- okej då
- kaja
- ruttu-nuttu (jag förstår inte ett ord, men hon syr fantastiska kläder!)
- älsklingsfrö
- heilt spesiell

OCH:
Hur i all sin dar gick det till att bloggen plötsligen blev två år?? Jag skulle ju ordna en utlottning! Det kommer till helgen, hoppas jag.

9 kommentarer:

Heilt spesiell sa...

Grattis med awarden-den er deg velfortjent.Du syr kjempeflotte og inspirerende plagg.
Tusen millioner takk for at du sender awarden videre.Klem

Madelene sa...

Grattis! :0)
Känner igen det där med språkpolis och sär skrivningar! :0) Och rådgivare! :0D Bara man tänker logiskt så finns liksom en lösning på precis allt...men alla tänker tyvärr inte logiskt. :0)

jessi sa...

Grattis till awarden den är du värd.

Fia sa...

Grattis till awarden! Jag har också fått den men inte hunnit lägga upp den...får bli imorgon, nu somnar jag snart vid datorn...Vet dock ej vilka jag ska skicka den vidare till, väldigt många verkar ju ha fått den så vi får se.

Haha, vi kanske kan slå ihop våra pysselpåsar då och göra något...är precis likadan...Funderar(ie hoppas), ett pysselkalas med lilltjejen när hon blir äldre? Skänka till dagis?? Hm...någon form av fixning av min sygrotta måste till, har köpt en hylla, men först måste en del annat ut...huvva. Tygerna anfaller! Kanske ska man sälja en del rariteter....via bloggen eller Tradera, vad tror du?

alvinea sa...

Vad gullig du är! Tack så mycket! Nu ska jag försöka förvalta utmärkelsen väl och försöka överträffa mig själv när det gäller att vara kreativ!

KlaramedK sa...

oj va jag känner igen mig i nästan allt du skriver om dig själv, kul att det finns fler "ekorrar" och tekniksnillen!!

Utmärkelse är ju mycket mycket trevligare egentigen än award!! nä fy, jag ryser oxå av all svengelska osv...hihih, kommer från familjen språkpolis själv!! ;=)

Grattis till 2 års dagen...det får ju mig att fundera på min bloggs 2 årsdag..hjääälp

Älsklingsfrö sa...

Tack så mkt för utmärkelsen. Och ett litet försenat grattis till tvåårsdagen. Kul att å veta lite mer om dig.
M

Re-dizain sa...

Grattis på två årsdagen:)

JuMel sa...

Grattis till utmärkelsen och till 2-års bloggande! Kul att få veta lite mer om dig:)