måndag 25 oktober 2010

Tröjor och byxor!

En gammal kompis har hittat mig och därmed bloggen på facebook. Kul! På alla sätt och vis. Inte minst eftersom hon ville beställa lite. En fleecejacka till lilla killen och en tågtröja till stora. Nu har jag lärt mig att jag ska säga nej till beställningar, hur smickrande de än är, när jag vet att jag har alldeles för mycket inbokat på helgerna, för det känns inte roligt när veckorna bara rinner iväg och man bara inte får till den där beställningen! För så blev det. De första veckorna var ok eftersom det behövde beställas lite tyg och dragkedjor inhandlas och så, men sen... Nä, suck. Det var inte roligt. Men som kompensation sydde jag varsitt extra plagg till pojkarna i alla fall!
Lars behövde som sagt en fleecejacka. Tyget specialbeställdes från Jofotex och räckte precis lagom. Det matchade fint med rött, tyckte jag, så när jag skulle sy ett kompensationsplagg gick jag till Ohlssons och köpte röd tunn och smidig microfleece. Då fick det bli krage av det röda också.
Mönstret har jag faktiskt använt mitt egenritade tröjmönster i stl 110 och höftat och gissat och lagt till lite här och där. Jag tyckte det blev snyggt med de smala ärmarna. Känns som att det kan vara praktiskt under jackor och så också. Byxorna hade jag inget så stort muddbyxemönster, men jag la på mönstret i stl 98 på tyget och sen gjorde jag sammalunda - la till lite här och lite där och höftade och gissade efter bästa förmåga :) 


Till storebror Pär beställdes en tågtröja med farfarsknäppning. Muddar i ärmsluten. Mönstret är mitt eget i stl 122. En beskrivning på hur man syr sprundet hittar ni här. Den här gången gjorde jag knäppkanterna av ett vävt tyg. Det kan bli lite klumpigt med muddväv. Och trots att färgmatchningen med den svarta mudden inte var perfekt (de var inte lika svarta, liksom) så blev det ändå bra. Och smidigt.

Som kompensation fick han också en husvagnströja i turkost med brunt tryck. En tygbredd räckte väldigt lagom till livet och korta ärmar, men man kan ju inte ha kortärmat nu, så på inspiration och lust sydde jag dubbla ärmar för första gången. Jag blev nöjd! :) Ska prova det i en flickigare variant snart.

Bara några dagar efter vårt besök dök de här härliga bilderna upp i mejlen! Vi råkade få en anledning att besöka Västerås häromhelgen och hann då med en snabbfika och klädöverlämning. Fantastiskt roligt att få träffa både pojkarna och deras föräldrar efter så lång tid! Lars tog på sig fleecen direkt och enligt uppgift har den därefter varit svår att få av. Någon kvällskompromiss med fleecen i sängen istället för gosedjur har jag också hört talas om :) Dagisfröknarna har dessutom fått sig en lektion i hur man hanterar dragkedjan!
Pär ser fin ut i sin husvagnströja också. Möjligen något tight i halsen, men de får skicka hit den om det blir för trångt, så fixar vi en ny, större, halsringning.
Föräldrarna fick kassen med det svarta kantbandet istället för en blomma.

8 kommentarer:

Thea sa...

Fina grejer!
Och jag kännerigen det där med att det kan bli för mycket med beställningar ibland...

JuMel sa...

Fina kläder, förstår att grabbarna är nöjda! Kul med beställningar men du har rätt i att man måste tacka nej om tiden inte finns , trist om sömnaden ska bli ännu ett stressmoment i tillvaron.

Karingrisen sa...

Ja, jag är jätteglad att du tog dig tid, och det var hur snällt som helst med alla bonusar ju! Du är superduktig. Kram! :)

Kristin / lilla t sa...

Vad snyggt det blev med dubbla ärmar.
Jo, scouhalsdukarna har det varit rätt mycket jobb med. Jag bor i princip granne med den scoutkåren, på andra sidan Åkermyntan bara. Var själv med där för bara några år sen också =)

Fangoria sa...

Jättesnyggt!! Ja det är alltid tråkigt när det blir en stress att sy, även om man blir glad för beställningar! Man vill ju inte tappa lusten helt!

Hello sa...

Karin! Det är jag också! Men nästa gång ska jag försöka räkna ut själv från början att det kommer ta två månader... Det är ju en sak med dig som jag känner och kan lätt ha en öppen kontakt med, men det hade varit mycket jobbigare med någon okänd. Och såna kommer ju också, men jag hade inte hunnit tidigare i alla fall!
Din mammas ord var väldigt vänliga också. De värmde.

Anki på sytt.blogg.se sa...

Hej, jo jag känner igen det, beställningar som man har dåligt samvete för... Jag tackar också nej med få undantag.

Ville kika in och tacka dig så mycket för din konstruktiva kritik om min nya hemsidan, det var precis sånt jag ville höra, sånt som man själv missar då man sitter och jobbar med den.
Så tusen tack Hello!

OYB sa...

Jättefina kläder!