lördag 5 juni 2010

Och så de färdiga tröjorna...

Måste ju visa er de färdiga tröjorna också!

Först en t-shirt. Den här är i 98, mitt eget mönster, med korta ärmar och bandkant i ärmar och hals samt sprund enligt instruktionen nedan. Den är beställd till min kollegas barnbarn. Han lär ha blivit glad över alla tågen :)
De andra två skickades som en välkommen-till-världen-och-grattis-till-att-ha-blivit-storebror-present till min brors båda pojkar. De skickades för ett BRA tag sedan, men jag var ju tvungen att ha tid att göra tutorialen först innan jag bloggade om tröjorna, så de har fått ligga i bloggkö. Långärmat är alltså inte fullt så långsökt som det känns just idag :)

Tröjan är i stl 116 och bodyn i 68. Aviga trippelsömmar i raglanskärningen på bodyn och fållen på tröjan, för att låta dem hänga ihop. Bodyn är egentligen ett Ottobremönster som jag har använt mig av tidigare. Eftersom det är presenter behöver jag ju inte rita mönstret själv ;) Dock så gjorde jag om det lite så jag fick en lång flärp på bakstycket och ingen alla på framstycket, eftersom det är det som funkar bäst med min bandkantare - så få svängar som möjligt :) Tröjan är dock eget mönster.

6 kommentarer:

JuMel sa...

Vad fina de blev! Kul att jag kunde inspirera dig med min strech resår:)Skönt att höra att rullfållen brukar hålla för jag klippte oxå bara av ändarna.

OttoPippi sa...

Härliga grejer du sytt sen sist :-) Tusen tack för alla dina kommentarer hos mig. Nu skall jag också få lite tid över till att besöka dig och alla de andra bloggarna.

KRAM!

jejja79 sa...

Tusen tack för instruktionerna till sprundet, Har letat mig hålögd i alla sytidningar =)Superfina tröjor, brosorna måste ha blivit snyggast på gatan =)

Malin Maria sa...

nej men åh så fina!

KlaramedK sa...

så snyggt med knäppningen, det är det där lilla extra som göra att allt ser sååå proffsigt ut!

sorkmor sa...

Verkligen snygga tröjor, och tack snälla för att du delar med dig av sprundbeskrivningen, tips och trix kan man aldrig få nog av :)