fredag 18 april 2008

Aprilbyte

Även i april blir det ett byte på sjalbarn.se. Den här gången är det ett hemligt byte. Min mottagare råkar ha en son som är några veckor yngre än Loppan, så jag sydde en tröja till honom. Den kommer nog vara lite stor, men den är ju långärmad, så det är ju bra om den passar till hösten också. Jag sydde strl 92 av Ottobres mönster och de brukar ju vara ganska stora i storlekarna. Ofta tycker jag att de framför allt är breda, men det var inte fallet denna gång. "Stripy" heter tröjan. Det får nog bli en egen till Loppan också...Faktum är att trots att det "bara" är en vanlig långärmad t-shirt, så hann jag nästan tro att jag tagit mig vatten över huvudet denna gång. Inte pga modellen eller själva sömnaden, utan pga att jag skulle snitsa till det lite med att försöka mig på att använda den falska overlock-sömmen på min vanliga symaskin för att sy ner sömsmånerna med. Jag ska inte bli långrandig och koncentrerar berättelsen till att det inte är alla detaljer som blev fullt så snitsiga som det var tänkt... Det är tex väldigt svårt att sy över sömmar. Och fållen blev lite vågig.

Dessutom hade jag läst att någon använt e-slöjds trikå till mudd i tex ärmslut och halskant. Och eftersom jag hade en orange som stod sig så bra mot det blåa, så tänkte jag att det vore en bra idé. Det var det inte. Den är superstum, tycker jag, så att sy stickningen precis ovanför mudden var ett smärre företag. Pill, pill, pill. För att inte tala om halskanten. Eftersom den inte töjde sig så mycket, så vågade jag inte minska längden jfrt med halshålet så mycket, typ inte alls, vilket ju natruligtvis fick till följd att halsmudden stod rakt ut fram. En nerstickad sömsmån och en vända i tvättmaskinen rådde bot på det värsta, så nu ser den riktigt snygg ut till slut.

Det här var tänkt som ett enkelt litet projekt där jag skulle passa på att testa detaljen med overlocksömmen, och så blev det ett smärre företag. Men jag har fått blodad tand och är sugen på revansch, men för att sy fållen med falsk overlock igen, så kommer jag ha ett mycket stummare tyg!

Summa summarum är jag såpass nöjd att jag törs skicka iväg den, men lite gråhårigare har jag nog också blivit på kuppen.

4 kommentarer:

OttoPippi sa...

:-) Men resultatet blev ju ypperligt!! Och tänk dig att jag har det så i nästan varenda sömnad :-) Jag jagar bra tröjmönster och undrar således i vilken Ottobre denna fanns som inte var så bred?? Jättesnyggt med et oreanga till det blå (även om tyget inte var det bästa :-))

Ett Tu Tre sa...

Synd att du fick sånt bry med e-slöjdstyget, men slutresultatet är fint. Jättefin färgkombination - det blåa mot det orangea.

Jes sa...

Vilka fina fäger ihop, jag ottobre är verligen breda.

Familjen skogstokig sa...

Kanonsnyggt, ju! Jag l´kan verkligen inte heller sy kanband, men du var ju helduktig.