måndag 21 april 2008

Ugglor!

Jofotex har tryckt upp detta underbara tyg igen! Jag hade en sån t-shirt i stl 62 eller nåt, när jag var liten. Jag har alltid älskat den, men tyvärr passade den inte så bra i storlek och årstid, så det är egentligen inget av mina barn som har kunnat använda den. Gissa om jag blev glad när jag hörde att tyget skulle komma i nytryck! Rätt många meter har hittat hem till mig. Jag har också fått en beställning på tre tröjor till en syskonskara, en blå, en brun och en röd. Men det blåa och bruna enfärgade som också behövs har inte kommit än, så den beställningen ligger lite på is än så länge. Det röda blev genast min favorit i alla fall, så det var tur att det var det jag beställde mest av! Mitt egendesignade mönster finns nu i v. 2.0 och det kändes som att jag nog skulle kunna gå i skarpt läge och sy det direkt i uggletyget nu: Skillnaden mot första gången är att jag har dragit upp framstycket väsentligt, 3-4 cm, korrigerat motsvarande på framdelen av ärmen och dessutom lagt till en del på ärmbiten - det som hamnar under framstycket, så att jag ska kunna ha knäppkant med tryckknappar där, är tanken. Nu blev den inte så liten i ringningen ändå, så det behövs inte av praktiska skäl, men någon gång kanske man vill ha det av estetiska skäl. Den här modellen är också lite utställd i nederkanten och samtidigt rundade jag nederkanten något, så den blev mer tunika än tröja. Det klippte jag på fri hand direkt på tyget. Ibland undrar jag om jag är talangfull eller mer än lovligt optimistisk. Hårfin gräns där... Tightsen är sydda i den enfärgade röda interlocken som också finns i ugglekollektionen. Underbart mjuk kvalitet! Som man ser på bilden ovan, så blev inte halsringningen optimal den här gången heller. Framstycket är för brett mellan ärmdelarna, så den viker ut sig och hon får ner hakan i den, så fort hon tittar neråt det minsta. På bilden nedan ser man hur det ser ut när jag har sprättat upp raglansömmen och nålat in den lite och sytt fast igen. Kände mig rätt duktig...! (För övrigt får ni ursäkta både min och suddighet, taget i flykten, men halsringningen syntes så bra här!) Vi avslutar med en vinkande Loppa när hon är så där söt som bara hon kan vara. Jag älskar den där blicken! För övrigt kom jag på en snygg detalj: jag har ingen maskin som kan sy elastisk raksöm/kedjesöm, så det blir ju ibland lite problematiskt när man vill sy på en kant som rullå (sy fast räta mot räta, vänd över och sy en stickning från rätsidan i vikningen) i trikå. På förra tröjan av det här mönstret sydde jag med smalaste sicksacken (0,5 i bredd) och det blev helt ok, men det blev inte alls snyggt den här gången. Då kom jag på den geniala idén att sy stickningen med tvillingnål! Ena nålen löper precis i vikningen och andra nålen gör således en stickning 4 mm från den röda kanten. Det syns bäst på andra bilden. Det blev supersnyggt och jag kommer definitivt använda mig av det igen!

8 kommentarer:

Gulligan sa...

Jättefin!!

Jes sa...

Så fin den blev! Och vilken ur söt model du har den sista bilden är kanonbra.

Anonym sa...

Jättefint tyg med ugglor. Sista bilden på loppan var ju så söt ju. Passade grymt bra med tröjan,tightsen och det vita strumporna. Loppan kommer ju hinna bli model innan hon har fyllt(två) max tre år om hon fortsätter att vara så söt på bilderna, som hon är nu :)

// Jessica

OttoPippi sa...

Vad du är duktig som klarar av att ändra till och fixa en redan sydd tröja!! Slutresultatet blev ju jättebra i halslinningen, dels mönstermässigt men även muddrullå-mässigt! Härligt att ha en alldels egen modell av tröja!!! och härligt att ha en sån söt modell att sätta tröjan på :-)

Åsa sa...

Men hallååå!!! Du måste ju förvarna om du ska göra sånna roliga tygbeställningar ju! Resultatet blev jättefint!

www.syfroken.se sa...

Modellen på tröjan är jättesöt! Snyggt med den röd kanten runt. Supersöt dotter du har!

linnzan sa...

Jättefina saker på din blogg! Gillar verkligen det här tyget, men vad jag har förstått så har de bara butiksförsäljning

hea sa...

Superfint! Vilket fint mönster du har skapat! Och jag håller med dig - uggletyget är underbart. Jag har oxå en pytteliten uggletröja kvar från 70-talet - den används nu som docktröja. Är imponerad av allt fint du syr. Kul att titta in och jag återkommer!
Mvh Hea