söndag 6 april 2008

Kalasfin!

Det blev visst lite mycket jobb i veckan, så jag har inte orkat sy nåt alls :( Stickat lite har jag dock gjort, så när jag har sytt i knapparna på Loppans fina Klockarbarnstunika, så kommer den snart upp också. I morse svängde jag i alla fall ihop denna: Meningen var att det skulle bli en tunika i singoallamodell. Jag tog i lite på längden så den skulle hålla lite längre, men det blev visst lite mycket :) För vid blev den också, men med ett svart resårskärp så löste det sig. Mellanskrutten blev nöjd och skulle absolut ha den på kalas idag. Kul! När bilden togs hade vi ännu inte hunnit fixa kalasfrisyren, men den blev så här: Glitterspray är pricken över i! Så till ett annat spörsmål: Klänningen: Jag har utgått från "Trikåklänning Tilda" i Ottobre 6/2007. Sen har jag gjort om halsringningen (så den blev vidare, ändrat på alla tre delarna), ändrat ärmvidden, ärmlängden och klänningslängden. Det enda som är kvar oförändrat är raglansömmarna. Är då denna klänning sydd efter ett Ottobre-mönster, ett eget mönster eller ett modifierat Ottobre-mönster? Hade man kunnat sälja ett plagg gjort efter ett sådant mönster utan att inhämta tillstånd från Ottobre? Jag bara undrar alltså, för jag vet inte och jag vill veta.

3 kommentarer:

BONGI sa...

Vilken liten kalaspingla!! Så söt klänning!

www.syfroken.se sa...

jag vet inte heller om man får sälja något sytt efter mönster från Ottobre. Intressant fråga. Om man köper en sömnadsbok med basmönster så borde man ju få sy ock sälja. vet inte vad som gäller igentligen. Oftast gör man ju någon ändring på mönstret, men det kanske inte räcker.

Malin Z sa...

Hej! Har tittat in då och då men inte skrivit något. JÄTTEFINA kläder!!! Vad superduktig du är. Jag är uppväxt med en mor som sydde allt till mig och min syster, just då tyckte jag inte om det - "köpekläder" var lyx tyckte jag då. Idag är jag mycket imponerad av er!
Ida undrade vad jag tittade på idag, och tittade över min axel och sa: "Ååååå, vilken fin klänning!"