söndag 13 april 2008

Eget mönster!

Nu är jag nöjd!! Jag hade en idé om en tröja till Loppan och har nu, utifrån ett grundmönster för raglantröja, skapat ett eget mönster! Jag är såååå nöjd. Tanken är att det så småningom ska bli en sån här tröja i kanintyget, men jag var ju tvungen att testa mönstret först, så då fick det bli i en liten trikåstuv som blev kvar efter storasysters tunika. Tyget räckte bara till kortärmat, men det börjar ju bli säsong för det nu, så det gjorde ju inte så mycket: Halsringningen är jag inte riktigt nöjd med. Den är för stor. Det gör inte så mycket på den här tröjan som är så somrig, men det hade känts konstigare på en långärmad tröja, tänkt att användas mera på höst och vinter, så det ska jag arbeta om lite. Tanken är också att det ska bli tryckknappsknäppning längs den bandkantade raglansömmen. Det kommer behövas om ringningen är mindre, men på den här gick det bra ändå. Men då behöver ärmens raglanskärning göras om lite, så nu ska jag ner och rita om, medans jag har det färskt i minnet vad och hur jag ska rita om. Kantningen är gjord av min bruna e-slöjdstrikå. Jag tyckte tröjan blev så fin, så då ville jag förstås att hon skulle ha den på en gång, men hon hade inga byxor som passade, så jag tog ytterligare en bit av e-slöjdstrikån och svängde snabbt som ögat ihop ett par tajts. 40 min tog det från det att jag la mönsterbiten på tyget. Så nu vet jag det. Kul var också att testa igen att sy upp tröjans fåll med det som heter overlocksöm på den vanliga maskinen. Sist blev jag inte riktigt nöjd med det, men nu blev det jättesnyggt. Ska se om jag kan få till en bra bild på det, men det är ju sytt med vit tråd, så frågan är om det går...

9 kommentarer:

Gekko sa...

Så otroligt snygg! Bra jobbat!

Gulligan sa...

Jättefin!!

Anonym sa...

Modellen var jättesöt, i dubbel bemärkelse!

Anonym sa...

Vilka fina bilder på loppan! Jag har inte tänkt på det innan, men där syntes tydligt vem som är henne mamma. (en Hello i miniversion :-) )

Anonym sa...

Åh vad du är duktig! Jag blir alltid så grymt impad av alla som kan sy, för det är verkligen något som jag bara inte klarar av.
Gillade den senaste tröjan jättemycket! Superfin. Min Ida skulle passa finfint i en sån.
Och flodhästklänningen blir man ju också så glad av! :)

rino sa...

förstår att du är nöjd med halsen, det blev jättebra! Får man inspireras (härma)?

BONGI sa...

Så fin!! Blev ju hur lyckad som helst!!

Hello sa...

Tack alla!

Ja, jag är jättenöjd och har redan ritat om halsen så den blir lite högra.

Rino - du får gärna härma. Det är den bästa komplimangen!

Åsa - du är rolig du! Hon är ju jättelik mig, men på just de där bilderna kan inte ens jag se det ;)

Libra - när jag fått till mönstret kan jag gärna sy fler... Fast jag har inget kvar av just det här tyget.

/Hello

Jes sa...

Jättefin tunika! vilket coolt mönster. Ser fram i mot att se modellen i kanintyget.