fredag 4 februari 2011

Nattlinne

Det behövdes ett nattlinne! Om man köper nattlinnen, så slutar de ofta bara en liten bit under knäna i rätt storlek. Jag minns att jag älskade de nattlinnen som gick ända ner till golvet. Och när nu nattlinnen har börjat användas av den däringa lilla, så fick dessa erfarenheter kombineras:

Som synes blev hon rätt nöjd :)
Mönstret är mitt eget tröjmönster, bara förlängt och utställt. Tyget är Jofotex fårtyg i lila. Tyvärr vågar jag inte tro att det håller färgerna bättre än de andra heltryckta tygerna de har haft, men det är fint än så länge… Mudden tror jag kommer från Mjuka tyger. Jag hade flera limegröna i snarlika nyanser från olika håll, men den här tror jag kommer från Anna. Den plockade upp det gröna i blommorna fint! Ärmmuddarna är lite längre och ärmarna också, så det här nattlinnet kommer kunna användas länge! Rullfåll med grön tråd och kruskant blev pricken över i.

8 kommentarer:

Kaja sa...

Åh vilken bra idé med superlånga nattlinnen. Ett sådant skulle tjejjan älska!

Söt unge förresten! Snacka om talang för showbiz!

mulliga m sa...

Det är härligt med långa nattlinnen :)

Strömming sa...

Snyggt! Jag vet att jag också älskade hellånga nattlinnen som barn. :)

Ryktet säger att fåren ska hålla bättre än jofotex andra tyg men jag vet inte för jag har inte sytt av dem ännu. Fast de är så fina!

JuMel sa...

Härligt nattlinne så jag förstår att tjejen ser helnöjd ut!:) Hoppas tyget håller, det är bra sååå trist när man syr och plaggen blir blekta och trista efter några få tvättar:( Har faktiskt inte vågat mig på beställa från Jofotex på länge eftersom jag är besviken både på tåg, elefanter och flodhästar. Synd på fina tyger...

Karingrisen sa...

Å! Jag vill också vara liten och ha långa, fina nattlinnen. Men i mitt vuxenformat skulle det nog bara bli tältigt och trassligt...

KlaramedK sa...

SUPERSNYGGT!!
du får meddela när du tvättat...håller med om tågtygerna och flodisarna...inge bra färgning där!

Anonym sa...

Snyggt!

Och du får inte få så långa barn...;-) Har man korta som jag, så är det flesta nattlinnen superlånga per definition ändå! Hihi.

Skämt åtsido: det finns en supertjejigt nattlinne med disney-prinsessor på KappAhl, det verkar långt: T kan inte ha det utan att snubbla, så det fick åka tillbaka...gissa om lilla rosaälsklingen gillade det...;-)

Jag har hamnat i dödläge: har en tunika som det bara behövs fästa två trådar i och sätta i en knapp så är den klar...men jag hinner ju aldrig! Blir galen!!

Kram, FiaS

Barbro sa...

Så hærlig! Syns virkelig at det falt i smak ja og det ser ut til å være en kjempe god nattkjole.