torsdag 7 januari 2010

Hjärtligt byte

För att göra en lång historia kort, så hade Kaja ett tyg jag beundrade, men bara en liten snutt - till en applikation. Jag skulle få snutten och när jag efterfrågade vad hon ville ha istället, så var det lite veligt; en bit elefanttyg, nåt mönster eller kanske ett plaggbyte? JA, ett plaggbyte! sa jag. Och då kom det fram att Kajas lilla tjeja gillar mina tunikor med långa muddar. Och Kaja (och tjejan, förhoppningsvis) gillar turkost och brunt och velour. Sen fick jag fria händer.

Att det skulle bli en hjärtapplikation var givet, trots att det är oerhört nervöst att skicka iväg en tunika med appliaktion till applikationsdrottningen själv (kolla tex här och här). Den turkosa velouren från Mjukatyger.se (eller var det Jny??? Minnet sviker!) är helt underbar i färgen och kvalitén och fullkomligt hoppade ut från hyllan. Den bruna velouren kommer från Jofotex, men den finns inte kvar. Den de har nu är liiiiite, lite ljusare i färgen (tyvärr). Mudd som passade fanns det också. Men sen började tunikan leva sitt eget liv. Spännande! Faktiskt!

Först behövdes det att hjärtat skulle sys fast med en avvikande färg. Lite för att jag inte hade nån tråd som var perfekt i färg, men också för att det ska "hända nåt". Så sömmen blev cerise. Sen skulle den fållas och halsen skulle fixas. Av nån anledning kunde jag inte bestämma mig för hur halsringningen skulle se ut. Turkos muddrullå blev för blekt. Brunt tog över. Hmm???

Inspirerad av att jag precis, med mycket lyckat resultat, fållat den här kjolen med elastiskt kantband så hamnade jag i den lådan. Och se! Där fanns ett kantband i samma färg som tråden runt hjärtat. Så då blev det cerise kantband i nederkant och i halsringningen. I halsringningen gjorde jag kantbandet 25 % kortare, precis som när man sätter mudd, för att det inte skulle stå ut. Och i nederkanten sydde jag på bandet helt otöjt, vilket även här gav en mycket trevlig böljande effekt. Et voilá! Tunika klar och avsänd precis före jul. Jag vet att Kaja gillade den och hoppas att lillskruttan också gjorde det.

7 kommentarer:

June sa...

Det där är ingen färgkombination som jag skulle ha kommit på men det blev ju snyggt!! =)

Fia sa...

Men vad fin! Jag förstår att Kaja blev nöjd..och ja, vad nervöst att göra något åt någon som är himla bra på något....
Hoppas ni haft det bra över jul och nyår och vi syns..!

Kaja sa...

Vi älskar den! Den har hittills aldrig varit inne i garderoben och hälsat på sina Kaja-kollegor. Antingen så har den suttit på lilltjejan eller legat i tvättkorgen. Så fort den är tvättad så ska den nämligen på igen! Gissar att det är ganska bra betyg! ;-)

JuMel sa...

Vad snygg den är, förstår att den används flitigt! Hade nog inte heller kommit på att använda rosa detaljer men det blev fin fint!

Madebycarran sa...

Superfin som alltid! Förstår att den är välanvänd;)

Hello sa...

Kaja: Vad kul att den fick så gott betyg!

Visst var det oväntat med de rosa detaljerna - även för mig :) Jag får lite karamellkänsla av den!

Unknown sa...

underbar!
härliga färger å:)

**erika