onsdag 11 juni 2008

Examensfina!

Så här hemsytt examensfina var mina flickor idag! Så det har inte varit så dött på syfronten som bloggen gett sken av, men jag ville göra färdigt alltihop innan jag la upp det. Storasyster har Aysha skjortblus från Ottobre 1/2008 sydd i ett ljusblått broderat linnetyg som jag köpte på Furulunds för många år sedan. Blusen är inte att känna igen från ursprungsmönstret ;) Vi har tagit bort rysch och resårband och gjort om ärmen från att vara en trekvartsärm med påsydd puff längst ner till den kortärmade puff ni ser på bilden. Jag har ritat om ärmen själv och är mycket nöjd med resultatet. Det är alltid svårt att veta hur mycket man ska lägga ut för att få en lagom puff, men det här blev jättebra, tycker jag. Det var viktigt att det var en blus med krage och kragstånd. Oftast när jag syr nåt sånt så blir det alltid nåt som inte stämmer; kragståndet är längre än halsringningen eller nåt sånt; men den här gången satt allt som en smäck! Jag tror det är den snyggaste krage jag sytt nån gång. Till denna blus önskades en "kontorskjol" :) Den är sydd i samma blåa linne som den här klänningen och de här byxorna. Den blev visst inte helt och hållet som hon tänkt sig, men "den är fin ändå" sa hon. Ni som känner henne vet ju att det är väldigt stora ord för att komma från den här tjejen. Det mesta är annars svart eller vitt, sas... Mönstret gjorde jag själv. Mellansyster har en singoallatunika sydd efter polka dot-blusen i samma Ottobre som ovan. Jag har förlängt den och lagt ut den för att få lite vidd. Tyget är ett supersött bäckebölja, smårutigt i mandarin och vit, från Ohlssons tyger och stuvar här i stan. Jag har lite kvar, så det ska bli nåt till lillasyster också. Lillasyster fick gammal skåpmat ;) Flodhästklänningen sydde jag i mars och det finns också livebilder i det här inlägget. Och ni ser väl vilka fantastiskt fina mellansysterskor hon hittade i garderoben ;) För övrigt frågade jag R:s mamma i förra veckan hur klänningen passade och om den föll fröken i smaken. Jag fick till svar: "Jag skulle prova storleken i morse, men sen fick jag inte av den!" Och jag vet att hon har använt den flera gånger redan. Bättre betyg kan man väl inte få?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej

Vilka söta barn och fina kläder
Dem var ju jättefina i kläderna alla 3.

Storasyster var jättefin i skjortan och i kjolen, hon såg så äldre ut i de där kläderna:). Helt rätt att det är stora ord av henne att säga att hon är nöjd. Kläderna passade henne perfekt.

Vad fin mellansystern var i sin singoallatunikan den passade henne perfekt till den fina kjolen också.

Loppan var även hon jättesöt i klänningen som hon hade på sig

Ni har 3 jättesöta och fina barn och väldigt busiga också;)

// Jessica

OttoPippi sa...

UNDERBARA!!!!! Både barnen och kläderna! Ha det gött på lägret så syns vi i cyber efter midsommar :-) :-)

á Yeliqa sa...

Oj vad du har sytt mycket fint till dina tjejer:) själv hade jag det nog kämpigt att sy bara en klänning och du har lyckats knåpa ihop till alla tre barnen, imponernande:)