måndag 7 september 2009

Dagens pensum

Jag gillar egentligen inte att göra flera inlägg på samma dag, men nu är det nu jag har tid att blogga, så då får det bli så... Glöm nu för all del inte att läsa inlägget under också, om du inte redan har gjort det :) Vi var på tjänsteresa i slutet av förra veckan och ett skämt om att "Gör inte idag vad Hello kan göra imorgon" ledde fram till en beställning på en tröja :) Se där vad lite "rått men hjärtligt" kan leda till! Mönstret är Meedom&Meedom form 1 stl 80, dvs 86. Tyget är Jnydesigns fina husvagnar och svart mudd från Ohlssons. Tröjan ska föräras min kollegas barnbarn i tvåårspresent på fredag. Här fick jag en helt ny erfarenhet med bandkantaren! När jag hade sytt färdigt hela halsringningen (tutorial kommer snart!) så upptäckte jag att på de första tre cm hade bandet/rullån vikt ut sig så man såg traskanten. Hur gick det till? Jag har verkligen ingen susning. Men det var bara att sprätta och göra om... I bruksanvisningen står det beskrivet hur fantastiskt lätt det är att dra upp täck- och kedjesömmarna. Och det är det ju. På en söm som ser ut precis som den ska. Då är det bara att hitta rätt trådände och dra. Problemet är ju bara att om man behöver dra upp, så är det ju för att sömmen inte ser ut som den ska... Behöver jag säga nåt mer? ;) En beställning som ska skickas norrut, till goda vänner i vår förra hemstad: Mamman såg det andra paret här på bloggen och beställde ett par likadana till sin son som fyller två i dagarna. Skickas med posten imorgon! De blev lika fina och coola som de förra till min systerson. Men nu är tyget slut. Inte en dm finns kvar. Härligt när det blir så effektivt utnyttjade tygbitar! Dessa är alltså i stl 92, sydda efter mitt eget muddbyxemönster (som behöver graderas upp en storlek - nån som kan beskriva hur man gör??) Tyget är härligt mjuk flanell från Ohlssons och superstretchig (och dyr!) mudd från Jofotex.
Jag har haft en hel del tid till eget förfogande idag och har då bla sytt de två plaggen ovan, men även klippt till den här härliga högen:Det är faktist hela fem plagg, varav ett ska bli födelsedagspresent till Loppan - gissa vilket tyg! Jag har också konstruerat mönster och sytt sex dregellappar, men är rädd att det mönstret behöver utvecklas... :( Så de avvaktar vi med!

7 kommentarer:

jessi sa...

Det var en fin tröja och snygga byxor som du har gjort=), härligt att du har fått lite egen tid att sy på =)

Jag gissar på att Loppans tyg är med de lilaelefanterna på =).

alvinea sa...

Måste, med tanke på att du inte vill göra flera inlägg samma dag, tipsa dig om en sak! När du skriver ett inlägg kan du längst ner till vänster klicka på "Alternativ för inlägg", och då kommer en liten list fram under inlägget. Till höger i den här listen kan du välja datum och tid som inlägget ska publiceras, vilket innebär att du kan vänta med att publicera en del! Fiffigt va?

Och en sak till: du gör jättefina saker, återkommer ofta hit och insuper syglädje!

Flower´s sa...

Åhhh vad mycket fint du hinner att sy! Jag är mäkta imponerad!
Ska hålla utkik i brevlådan!Och det är helt ok!
Ha en fortsatt bra vecka!
Kram Rebecka

Doris_Assar sa...

Superfint!!

Ett Tu Tre sa...

Fina kläder, och vad skönt att ha tid över för bloggande också.
Jag gissar på lila elefanter - alternativt det översta tyget men alla tygerna var fina.

Heilt spesiell sa...

Så herlig å ha litt tid til både blogging,sying og klipping.Flott trøye og ikke minst bukse.Gleder meg til å se hva alt det oppklippte blir.

Knitarina sa...

Vad fina grejer du gör!
Min egen symaskin står i ett hörn och känner sig lite avundsjuk nu när jag dragit igång en massa stickningar och den inte fått komma fram på ett tag...
När jag ser allt fint på din blogg blir jag lite sugen på plocka fram den igen. Allt (åtminstone det jag gett mig på hittills) går ju så snabbt på symaskin jämfört med stickningen!