torsdag 17 september 2009

Lila elefanter

Ni som trodde att de lila elefanterna skulle bli till Loppan hade ju rätt i sak, men nu var det ju födelsedagsklänning jag frågade om, och det blev ju då de rosa hjärtana som ni ser nedan. Nästan allt i gissningshögen här var till Loppan, men de lila elefanterna blev en helt vanlig dagiströja ;) Sydd i stl 98 i mitt favorittröjmönster: Ottobre Creative Workshop 301. Tyget från Jofotex, vit mudd av gammalt okänt märke sydde som muddrullå med bandkantaren. Fållen sydd med avigsidan av den tretrådiga täcksömmen. Jag tycker det blir galet snyggt och använder den ofta! Här provade jag med att sy fast kantbandet med den breda täcksömmen, där man använder de två yttersta nålarna, men det var inte den snyggaste varianten, tycker jag.

5 kommentarer:

MinaMirakel sa...

Jag tycker att tröjan ser fantastisk ut!/Åsa

alvinea sa...

Jag funderar på om jag ska skaffa en coverlock, men vet inte riktigt. Verkar svåra att använda ibland när man läser runt lite på olika bloggar. Måste försöka ta mig nånstans och provsy lite! Är du nöjd med din?

Hello sa...

Åsa: Jag är också nöjd med tröjan! Det var bara den jättebreda tvillingsömmen till banden (som jag här testade för första gången) som inte blev tiptop. Annars har jag sytt med en smalare söm och då blir det snyggare.

Alvinea: Visst funkade det snyggt och bra med datuminställningen! Tusen tack!
Jag är nöjd med min maskin, men det tog längre tid än jag trodde att komma underfund med den. Men nu syr den så snyggt, så snyggt. Jag är liiite missnöjd med att jag tycker att den har lite väl svårt att sy över sömsmåner. Ffa när jag syr coversömmar, men även när jag har den som overlock tycker jag ibland att den står och stampar onödigt mycket innan den kör vidare. Men det blir fruktansvärt snygga sömmar när det blir bra, vilket det oftast blir numera. ;)

Fia sa...

Jag har ju haft förmånen att se tröjan live och den är verkligen jättefin! T älskar också de lila elefanterna och det blir nog något plagg av dem snart igen...

Ett Tu Tre sa...

Helt vanliga dagiströjor är guld värda - det går ju åt minst en om dagen. Fina elefanter - de lila har jag aldrig sytt i fast jag gillar lila.