söndag 20 september 2009

Dåligt samvete :(

Tidigt i somras bytte jag mönster med Flowers. Hon skickade mig mönster på två olika solhattar och jag skulle skicka mönster på dregglisar. Jag fick mina mönster direkt (men nån solhatt blev aldrig sydd...) men sen fastnade bytet. Förlåt Rebecka! Nu är de i alla fall skickade och de bör ha kommit fram före helgen, så jag vågar mig på att publicera. Ett skickat mönster är kanske inte så mycket att blogga om, men eftersom jag är flera månader försenad och har haft enormt dåligt samvete, så sydde jag ihop fyra dregglisar, så hon åtminstone kan börja använda dem direkt när det landar i lådan: De fyra färdiga är de orange molnen från Jny, de gula elefanterna från Jofotex, gubbrutig flanell från Ohlssons och gröna husvagnar från Jny. De andra tre; lila elefanter från Jofotex, en annan gubbrutig flanell från Ohlssons och bruna moln från Jny; är alla från mitt misslyckade försök att göra ett eget mönster. De blev mera lagom till dockorna och två fick flytta till Rebeckas stora pojkar och två har Loppan fått. "Ä de sant?" som hon så ofta säger numera ;) Det fanns alltså två av varje av de mindre från början. Två har jag kvar och de blir väl en lagom gåbortspresent eller nåt så småningom. Samtliga har vit fleece från Tygvaruhuset på baksidan och silverfärgade tryckknappar från Stoff&Stil. Så här fina blev Loppans dockor:
Foto: Loppan
Tryckknapparna med tillhörande verktyg var nya för mig. Detta i kombination med att fleecen var tjock resulterade i denna fina lilla hög när jag väl var klar... :)
Den med starka ögon ser att en av delarna på högerkanten är överdelen och den är helt slät och förnicklad. Ingen ring, alltså. Supersnyggt resultat, tycker jag. Samma med starka ögon ser också att det är Loppan själv som har fotat sina dockor. Hon tycker det är jätteroligt att gå runt med kameran här hemma och vi tycker att det är jätteroligt också, för hon tar kort på sånt som aldrig blir bevarat annars. Skräphögar, trappräcken, skåpsknoppar osv. :) Här en liten kavalkad från idag:

2 kommentarer:

jessi sa...

Fina dregglisar =), snygga motiv på alla.

Det kanske blir en fotograf av lilla Loppan senare i framtiden, fina bilder knäppte hon ju ;)

Ett Tu tre sa...

Det är kul med barn som tar bilder - de har ju ett helt annat perspektiv än vi stora och ser också andra skaer än vad vi gör.
Kul att få se lite hemma hos bilder!